Spontane actie voor AZC: 21 juni 19.00

Renate Buitenhuis organiseert op dinsdag 21 juni om 19.00 een spontane actie voor vestiging van een asielzoekerscentrum in Overbetuwe. Zie het bericht hieronder

Beste mensen,

Ik ga mij inzetten om Vluchtelingen te helpen. Hiervoor ga ik morgennacht 40 km. wandelen (tijdens de Nacht van de Vluchtelingen) en heb ik as. dinsdagavond 21 juni inspreektijd aangevraagd tijdens de raadsbijeenkomst, zodat ik hier mijn zegje kan doen. Ik vind nml. dat we onze welvaart mogen delen met mensen die minder geluk hebben gehad. Ik wil een beroep doen op de medemenselijkheid van de raadsleden, voordat zij een beslissing nemen over het al dan niet vestigen van een AZC in onze gemeente.

Als burgers van OverBetuwe wil ik voor het gemeentehuis kaartjes uitdelen met de volgende tekst ”’Elst, bedrijvig en Gastvrij’, daar kan een AZC prima bij’ of iets van die strekking. Niet namens een politieke partij of instantie, maar gewoon namens mijzelf. Ik vind dit ook echt: Hoe kunnen wij onszelf gastvrij noemen wanneer we onze grens sluiten voor mensen die op de vlucht zijn voor oorlog, honger en ellende?

Daarom roep ik jullie hulp in, en dat van jullie netwerk. Wanneer ik daar in mijn eentje sta, maakt dit weinig indruk. Als er meerdere mensen aangeven áchter een AZC te staan en vóor de opvang van vluchtelingen te zijn, werkt dat beter. Kom daarom, alsjeblieft, op dinsdagavond naar de raadsvergadering en help mij bij deze actie.

Ken je mensen die deze mening delen en die ook hun stem willen laten horen? Nodig ze dan uit. Liefst persoonlijk, maar je kunt deze mail ook doorsturen. Het is kort dag, dat begrijp ik, maar als we niets doen dan is het wellicht te laat om inspraak te hebben in de overwegingen of er plek is in onze gemeente voor vluchtelingen.

Graag zie ik je dinsdagavond rond 19.00 uur voor het gemeentehuis in Elst. Vooraf kun je natuurlijk ook langskomen voor een kop thee of koffie en wat lekkers. Dan lopen we er gezamenlijk heen.

Ik hoor graag of het je lukt en of je anderen mee wilt nemen. We kunnen je hulp goed gebruiken!

Warme groet van Renate,.