Nieuws van Hanno Krijgsman

GroenLinks dient amendement in tegen Randwijkse Villa

Plaatje van Hemmen

Op dinsdag 15 mei behandelde de gemeenteraad het bestemmingsplan buitengebied Ooijhuizensestraat / Wolfkampseweg in Randwijk. In dit bestemmingsplan stelt het College voor om aan de Ooijhuizensestraat 2 in Randwijk ongeveer 2000 m2 agrarische bedrijfsgebouwen te slopen en daarvoor in de plaats 2 woningen te bouwen. Ook moet er een villa komen middenin het bos aan de Wolfkampseweg in Randwijk.

Lees verder

GroenLinks: geen 130 op de A50

snelweg

Rijkswaterstaat wil deze zomer de maximumsnelheid op de A50 verhogen van 120 naar 130 km per uur. GroenLinks wil dat de gemeente Overbetuwe hiertegen bezwaar maakt en dient op 20 februari in de gemeenteraadsvergadering hierover een motie in.

Lees verder

Hart van Heteren: CDA en D66 laten inwoners in de kou staan

Spandoek in gemeentehuis Elst

In Heteren moet een nieuw winkelhart komen, maar de projectontwikkelaar wil minder winkels en meer woningen omdat dit meer geld opbrengt. Dit is een bedreiging voor de leefbaarheid in het dorp en daarom nam GroenLinks het initiatief hierover een hoorzitting te organiseren. Samen met de gehele oppositie dienden wij een motie in. Coalitiepartijen CDA en D66 gaven echter geen krimp en gaven de projectontwikkelaar de ruimte om winkels te schrappen.

Lees verder