Ons amendement Dierenwelzijn is raadsbreed aangenomen! Er komt €10.000 beschikbaar om uit te zoeken hoeveel geld de eerdere aanbevelingen van de Dierenbescherming gaan kosten. De raad kan dan later nog beslissen welke aanbevelingen worden overgenomen.

Ook ons amendement voor het verruimen van de inkomensgrens voor de energietoeslag haalde het. Zo kunnen in 2023 meer inwoners met een klein budget deze toeslag van €1.300 aanvragen. Aanvragen voor 2022 kan trouwens ook nog! Op de website van de gemeente leest u hier meer over, ook over wanneer de aanvraag voor 2023 kan worden ingediend.

Het college moet aan de slag met het toewijzingsbeleid voor woonwagens. Deze groep wacht al heel lang op duidelijkheid en die proberen we hiermee te versnellen. In 2023 wordt beleid ontwikkeld voor een inclusief Overbetuwe. Ongeacht je gender, seksuele voorkeur, huidskleur of geloof kan en mag iedereen meedoen.

Nu de begroting is vastgesteld gaan we weer over tot de orde van de dag. We blijven werken aan duurzaamheid en klimaatadaptatie, aan het bouwen van nieuwe huizen en aan het bieden van goede en bereikbare zorg.