Nieuws

GroenLinks: geen 130 op de A50

snelweg

Rijkswaterstaat wil deze zomer de maximumsnelheid op de A50 verhogen van 120 naar 130 km per uur. GroenLinks wil dat de gemeente Overbetuwe hiertegen bezwaar maakt en dient op 20 februari in de gemeenteraadsvergadering hierover een motie in.

Lees verder

Hart van Heteren: CDA en D66 laten inwoners in de kou staan

Spandoek in gemeentehuis Elst

In Heteren moet een nieuw winkelhart komen, maar de projectontwikkelaar wil minder winkels en meer woningen omdat dit meer geld opbrengt. Dit is een bedreiging voor de leefbaarheid in het dorp en daarom nam GroenLinks het initiatief hierover een hoorzitting te organiseren. Samen met de gehele oppositie dienden wij een motie in. Coalitiepartijen CDA en D66 gaven echter geen krimp en gaven de projectontwikkelaar de ruimte om winkels te schrappen.

Lees verder

Verslag GroenLinks Overbetuwe op tournee in Oosterhout

De laatste vrijdag van de maand is de dag waarop we als GroenLinks Overbetuwe borrelen in een van de mooie dorpen die onze gemeente rijk is. Op vrijdag 26 januari zijn we geland in Oosterhout. Het was een gezellige en informatieve middag. Naast een groot deel van de steunfractie waren ook gasten aanwezig, waaronder een vertegenwoordiging van de dorpsraad, enkele leden van GroenLinks en een belangstellende dorpsbewoner uit Oosterhout.

Lees verder

Pagina's