Nieuws

GroenLinks Overbetuwe organiseert een fotowedstrijd; maak kans op een Tony’s Chocolonely proeverijtje!

fotograaf

Bij de nieuwsberichten die we schrijven plaatsen we graag lokale foto’s, maar onze beeldbank is nog wat klein. Daarom organiseren we een fotowedstrijd! Heb jij een mooie foto van een herkenbare plaats in de gemeente Overbetuwe? Of laat jouw foto zien hoe prachtig de lokale natuur is? Doe dan mee en maak kans op een pakket minireepjes van Tony’s Chocolonely!

Lees verder

GroenLinks wil intensivering energietransitie

Windmolens in de mist

De regio Arnhem-Nijmegen concludeert: “Energieneutraal in 2050 vergt daarom een versnelling.” en GroenLinks deelt deze ambitie. GroenLinks wil daarom van het college weten hoe zij met de regionale plannen aan de slag gaat en hoe deze conclusie moet worden bezien in het licht van de lokale routekaart in Overbetuwe.

Lees verder

GroenLinks dient amendement in tegen Randwijkse Villa

Plaatje van Hemmen

Op dinsdag 15 mei behandelde de gemeenteraad het bestemmingsplan buitengebied Ooijhuizensestraat / Wolfkampseweg in Randwijk. In dit bestemmingsplan stelt het College voor om aan de Ooijhuizensestraat 2 in Randwijk ongeveer 2000 m2 agrarische bedrijfsgebouwen te slopen en daarvoor in de plaats 2 woningen te bouwen. Ook moet er een villa komen middenin het bos aan de Wolfkampseweg in Randwijk.

Lees verder

Verslag ronde tafel gesprek Land van Tap

Op dinsdag 15 mei hebben we tijdens de politieke avond in het gemeentehuis een goed rondetafelgesprek gehad over het Land van Tap. Er waren omwonenden aan tafel, samen met ondernemers en een vertegenwoordiger van Centrum Management Elst. Zij hebben gedeeld hoe het Land van Tap vorm zou kunnen krijgen.

Lees verder

Pagina's