Nazima Shaikh; Pepijn van Klaveren, onbekend, Marjon van Klaveren, Lisa Westerveld

Blog: Pepijn loopt mee in de Tweede Kamer!

Ons jongste kandidaat raadslid, nr 29 op de kandidatenlijst,  Pepijn van Klaveren (15) mocht een dag meelopen met GroenLinks Tweede Kamerlid Lisa Westerveld. Hij heeft een ontzettend leuke dag gehad en schreef er de onderstaande blogpost over.

Vorige week, 16 januari, mocht ik meelopen met Tweede Kamerlid Lisa Westerveld. Ik had aan school gevraagd of ik een meeloop dag bij de Tweede Kamer mocht gaan doen. School vond dit goed. Mijn mentor zei dat ik hier waarschijnlijk meer van leer dan een dag school!!!
Toen ik aankwam in de hal (nadat ik gecontroleerd werd bij de ingang) zag ik Nazima Shaikh (fractievolger GroenLinks Nijmegen) zitten. Samen met haar hebben we een middag meegelopen met Lisa. 

Ik kreeg een rondleiding door de vleugel van het gebouw waar GroenLinks zit en mocht heel veel bekende mensen handen schudden. Super leuk. Ik kreeg alle werkkamers te zien. Helaas niet Jesse Klaver, die wordt wat extra beschermd omdat hij heel veel wordt lastig gevallen door mensen die af en toe meelopen. Hij heeft zelfs een extra deur voor zijn eigen deur. Lisa heeft uitleg gegeven over hoe haar werk er uit ziet. En ook wat ze dan allemaal doet. Ik mocht vragen stellen aan haar en weet nu helemaal zeker dat ik de politiek in wil. Ze heeft mij tips gegeven wat ik nog meer kan doen zodat dit gaat lukken. 

Het was de eerste week na het reces van drie weken. Ik ben naar het vragenuurtje gegaan en naar de regeling van werkzaamheden geweest. Lisa bracht zelf een punt in maar helaas is dit niet er door gekomen omdat zij niet de meerderheid van stemmen had. Het ging over onderwijs. 
Wat erg leuk was dat er vragen werden gesteld over energiedrankjes en jongeren! En ik heb veel bekende politici gezien!
Lisa gaf aan dat het goed is om in maart naar de meet up van Jesse Klaver in Nijmegen te gaan. Dat ga ik zeker doen. Ik ben al eens in Nijmegen en Amsterdam naar een meet up geweest en vond dit ook erg leuk. Wie gaat er nog meer mee in maart?