rode groenlinks auto

De avonturen van Jaap en Karel

Jaap Broersma en Karel Gommer hebben samen in Valburg, Elst en Driel de posters geplakt en daarvan doen ze hier verslag.

Hoi partijgenoten,

Deze morgen hebben Jaap en ik (lijstduwers 27 en 28) de ‘(Plak)operatie Elst-Valburg-Driel’ met succes afgerond. In een sneltreinvaart werd de achterstand op de overige 8 partijen weggewerkt. Operatie ‘Market Garden’ was er niks bij. Daarbij vulden en voelden de leden van het team Jaap & Karel (beter bekend als: De plakker en de planner) elkaar naadloos aan. Alsof ze al jaren met elkaar samengewerkt hadden. Jaap in de rol van voorman en navigator en Karel als chauffeur, materiaalman en stenen- (of beter gezegd) poster-sjouwer.

Hieronder een kleine impressie:

Posters op de borden
jaap en karel met Groenlinks auto

Waarbij vanzelfsprekend de vraag bij jullie zal oprijzen: ‘Vanwaar die Bob de Bouwer veiligheidshelm die de BOB heeft opgezet?’ Nou, heel eenvoudig. Voor het geval het prutswerk van de D66-plakkers naar beneden kwam zeilen. Levensgevaarlijke plakkaten die met diverse stukje plakband bij elkaar werden gehouden. Van behangplaksel heeft deze degelijke en innoverende partij waarschijnlijk nog nooit gehoord.

D66 kan geen behangplaksel betalen dus taped zijn posters vast

We hadden zelfs nog tijd over om met 10 km/uur (met onze reclame-campagneauto) door alle straten van de drie kerndorpen te tuffen. Met een slakkengang die symbool staat voor de snelheid waarmee ze de max. snelheid op de A-50 willen verhogen (van 120 naar 130 km/per uur). Helaas ontbraken alleen de luidsprekers op het dak van de auto nog, waar Jaap de voorgevels van de huizen mee had kunnen besproeien met teksten als: ‘Stem voor verandering! Stem op onze beweging! Stem voor de toekomst van uw kinderen en kleinkinderen! Stem GroenLinks!!!!’. Maar dat bewaren we voor de volgende keer.

Geïnteresseerde (en wakker geschudde) bewoner met ingewikkelde vragen die wij niet konden beantwoorden hebben we doorverwezen naar ons opperhoofd. Met de opmerking dat onze Krijgsman vele malen beter is dan de min of meer mislukte Montgom(m)ery en commandant Karre(l)mans bij elkaar opgeteld. En speciaal bij de bewoners van Driel hebben we daar aan toegevoegd: ‘Vergelijkbaar met generaal-majoor Sosabowski, maar dan nog een klein beetje beter. Oftewel, een krijger van de oude stempel, waar je daadwerkelijk datgene krijgt waarnaar je gevraagd hebt.

Met een hartelijke groet van het JK-dreamteam.

 

PS. Het enige verkiezingsbord waar we wezenloos naar gezocht (en niet gevonden) hebben was het bord dat voorheen altijd op De Aam stond.  Dus mocht iemand weten waar dit vierde en laatste bord in Elst zich aan onze scherpe ogen onttrokken heeft...