Terwijl de diehards onder jullie afgelopen zaterdag het evangelie van onze beweging in Driel verkondigden, het charmeoffensief van Jan van Baal wisten af te slaan en het CDA haar aangekondigde (estafette)marathon hield, heb ik (met gevaar voor eigen leven) het broodnodige ontwikkelingswerk in de kop van Overijssel verricht.

Op de Weerribben welteverstaan. Het meest noordelijke en koudste puntje van de Bijbelbelt en Zwart kousenkerk. Nu hoor ik jullie denken: Maar Karel, dat ligt ver buiten ons campagnegebied! Maar dan zeg ik dat juist dit de boodschap van Jesse (onze eigen Messias) is.Dat je over grenzen heen moet kijken, verder dan je neus lang is, niet in hokjes blijft denken met oog voor groen en natuur. En dus ook vooruitkijkend op de volgende landelijke verkiezingen, als het CDA en de CU (samen met D66 en de VVD) er tegen die tijd weer een potje van gemaakt hebben met hun korte termijnvisie.

Zo was ik zaterdag toch nog in staat het aangename (de voorbereiding op de Elfstedentocht van volgend jaar) met het nuttige (het promoten van GroenLinks) te combineren. Regeren blijft tenslotte vooruitzien. Ware het niet dat schaatsminnend Nederland (gelijk een volgzaam Russisch volk) het nieuws van de staatsmedia als enige waarheid beschouwt, ik zaterdag als één van de weinigen het 'gevaarlijke' en gladde ijs op ben gegaan en zodoende met een halve doos flyers moest terugkeren.

Dat het natuurijs betrouwbaarder was dan de Nederlandse media blijkt uit het feit dat ik mijn avontuurlijke campagnetocht overleefd heb, niet door het ijs ben gezakt en dit stukje voor jullie heb kunnen schrijven. De marathon van CDA-Overbetuwe was er weer eens niks bij, want ik heb die 42 kilometer in mijn eentje afgelegd en de sympathiesanten van het CDA konden elkaar bij vermoeidheidsverschijnselen aflossen. En ik heb halverwege de tocht (langs de kant van de baan) geen Jan van Baal zien staan die mij bevoorraadde en van rantsoen (eten en drinken) voorzag.      

Om de verwarring, over wel of geen nepnieuws, iets groter te maken heb ik nog maar even een fotootje van mijn missie over het Oud Hollandse natuurijs van de Bijbelbelt bijgevoegd. 

Fijne werkweek en tot ...