Fietstocht met de burgemeester

Op een mooie zaterdag in oktober heeft de fractie van GroenLinks, in samenwerking met de Fietsersbond, onze nieuwe burgemeester Patricia Hoytink getrakteerd op een fietstocht langs mooie plekken aan de westkant van de gemeente. Tegelijkertijd hebben we ook wat punten laten zien waar de situatie voor fietsers wel wat verbetering behoeft.

De fietstocht voerde van Zetten via Indoornik, Heteren en Valburg terug naar Zetten. Er werd genoten van mooie plekken zoals de speeltuintjes bij Indoornik, het rivierenlandschap op de dijk bij Heteren, de doorkijkjes langs de Linge en mooie doorsteekjes in het landelijke Valburg. De plekken die voor fietsers nog een flinke verbetering vragen werden ook duidelijk; we werden bijna van de weg geduwd door scheurende motoren op de dijk en hard rijdende automobilisten langs de Linge, in Heteren is er de rotonde waar fietsers geen voorrang hebben en het is gevaarlijk oversteken op het industrieterrein.

De Fietsersbond heeft na afloop nog suggesties naar de burgemeester gestuurd om deze plekken te verbeteren en GroenLinks hoopt dat dit alles door het college van B&W wordt opgepakt.