Gastles voor groep 7/8 van de Sunte Werfert

Samen met Roel Eefting (D66) en Max Krabbendam (PvdA) reageerde ik op een verzoek van de Sunte Werfert uit Elst om iets te komen vertellen over lokale politiek. Ik was meteen enthousiast, want wát een leuke kans om eens met kinderen in gesprek te gaan!

Vanuit het onderwerp wereldoriëntatie hadden de juffen al verschillende dingen uitgelegd. De kinderen hebben groepjes gevormd en gaan daarmee zelf een politieke partij bedenken. Alles van een naam en standpunten tot het schrijven van een verkiezingsprogramma komt voor hen aan bod.

Ik heb zelf dingen verteld, maar vooral veel vragen beantwoord. Van een onveilig kruispunt vlakbij school, naar hoe eerlijk belastingen zijn en hoe je nu eigenlijk slim bouwt zonder de natuur te laten verdwijnen; er kwam van alles voorbij. Ik vond het heel bijzonder om ineens “juf” genoemd te worden en het compliment over mijn oogkleur had ik ook niet aan zien komen ;-) Zo zie je maar dat het goed en leuk is om uit je normale rol te stappen en nieuwe dingen te proberen. Ik ben heel benieuwd naar wat de verschillende groepen gaan maken van hun project en hoop dat in december zelf te kunnen zien wanneer de projecten gepresenteerd worden.