Daarna begon het serieuze deel van het congres. Stemmen over een heel aantal moties. Van mensenrechten in Palestina tot menstruatiearmoede tot de oproep om meer jongeren op de kandidatenlijsten, er kwam van alles langs. Het was interessant om te volgen en de insprekers waren goed in staat hun moties helder uit te leggen.

Na een lunchpauze, waarin er overigens ook allerlei workshops te volgen waren, ging het congres in de middag weer verder. De huishoudelijke regelementen kwamen aan de orde. Dat klinkt wellicht saai, maar dat was het allerminst. Hier gingen we namelijk stemmen over samenwerking met de Partij van de Arbeid. Alle voorstellen die daarover werden gedaan zijn aangenomen. Praktisch betekent dat, dat de partijen meer gaan samenwerken maar er sowieso een referendum zal worden gehouden onder de leden voor er wordt overgegaan tot een fusie.

Aan het eind van de dag kwamen we bij elkaar met leden van de PvdA, zij hadden tegelijk met ons ook congres in hetzelfde gebouw. Zowel Attje Kuiken als Jesse Klaver hielden een inspirerende speech over linkse samenwerking en natuurlijk de verkiezingen op 15 maart. Ik kijk uit naar de campagne!