gezellig aan de klets

GroenLinks op tournee; Randwijk

Op vrijdag 15 december was GroenLinks Overbetuwe te gast in Randwijks Hof, waar we warm werden ontvangen door gastvrouw Hendrie Doeze Jager. Naast de GroenLinks fractie waren ook onze twee Randwijkse leden aanwezig. Alles bij elkaar een klein, maar fijn groepje!

 

We hebben gesproken over diverse onderwerpen, waaronder de inzet van de dorpsraad en de kerkgenootschappen. Ook het natuurbehoud waarop toegezien wordt door het Stichting Landschapsbeheer Gelderland en Stichting Overbetuwe Groen Natuurlijk kwamen aan bod. Daarnaast kwam het gemis van een supermarkt en het tekort aan woningen voor starters naar voren. Vooral deze laatste twee punten spelen een grote rol in het dagelijks leven van de inwoners. Jongeren zien geen kans in Randwijk te blijven wonen, terwijl ze dit wel zouden willen. Een gemiste kans.

Het was interessant voor de fractie om te horen wat er leeft in Randwijk; ook de kleine dorpen zijn belangrijk voor ons. We nemen de informatie uit de gesprekken daarom zeker mee en willen tenslotte de aanwezigen nogmaals bedanken voor hun inzet.