samenkomst groenlinkers bij bord Oosterhout

Huis-aan-huisactie Oosterhout

Op zaterdag 13 januari hebben we opnieuw huis-aan-huis campagne gevoerd, dit keer in Oosterhout. Het was voor mij de eerste keer en ik vond het een ontzettend leuke ervaring!

Van tevoren was ik een beetje zenuwachtig; zitten mensen er wel op te wachten om zomaar iemand aan de deur te krijgen? Maar eenmaal van start waren de zenuwen snel over. Al bij het tweede huis waar ik aanbelde trof ik een enthousiaste meneer. Hij ging zeker op ons stemmen, vroeg of hij ook gelijk lid kon worden én wilde graag een verkiezingsposter achter zijn raam hangen. Ontzettend leuk!

Even later trof ik een mevrouw die al sinds de oprichting op GroenLinks stemt en ook graag een poster wil. Ze vraagt me of ik extra mijn best wil doen om weer een busverbinding in Oosterhout te realiseren: “Want nu jagen we mensen de auto in, dat is zo zonde!” Een heel goed punt, waar we zeker aandacht voor moeten blijven vragen.

Wordt er dan overal zo vriendelijk gereageerd? Eigenlijk wel! Er zijn natuurlijk mensen die geen tijd hebben (“Sorry, ik heb het huis vol visite want ik ben jarig vandaag!”) maar ook zij zeiden vriendelijk gedag en wensten me veel succes. Mijn collega huis-aan-huizers hadden dezelfde ervaring. Niet iedereen heeft tijd, maar de reacties zijn verder grotendeels positief. Dat merken we ook als we aan het einde van de middag teruglopen naar het verzamelpunt; mensen in langsrijdende auto’s zwaaien vrolijk naar ons.

Kortom; we hebben nu nog meer zin in de rest van de campagne! Dankjewel Oosterhout!