Inloopavond duurzaamheid

Op donderdag 10 oktober was er een door de gemeente Overbetuwe georganiseerde inloopavond over duurzaamheid, met name gericht op ‘van het gas af’ gaan. Er waren diverse interessante stands met informatie te bekijken; van het klimaatakkoord via mogelijkheden voor financiering tot initiatieven die al gerealiseerd zijn in onze gemeente, er was veel te zien.

Gerealiseerde plannen Overbetuwe
Gerealiseerde plannen Overbetuwe

Naast de ruimte met stands werd er ook drie keer een presentatie en discussie georganiseerd. Ik was aanwezig bij de eerste presentatie en daar viel het op dat eigenlijk alle aanwezigen open stonden voor maatregelen die CO2 besparen maar dat veel mensen zich daarbij wel zorgen maken over de kosten. Wordt het niet te duur en worden de kosten wel eerlijk verdeeld? Gaan we niet te snel?

Als GroenLinks houden we de vinger aan de pols. We gaan voor duurzaamheid maar iedereen moet kunnen meedoen. En u kunt ook zelf meedenken; er zijn plannen om de duurzaamheidsavonden vaker te organiseren om input vanuit de inwoners te blijven vragen, houdt daarvoor de communicatie vanuit de gemeente in de gaten.