Brigitta heeft een duidelijk doel voor ogen als Klimaatburgemeester: “Ik wil graag laten zien dat iedereen kan bijdragen aan een klimaatbestendige wereld. Grote projecten en beter beleid zijn ontzettend belangrijk, maar veel mensen die kleine dingen doen maken samen ook een verschil. Denk bijvoorbeeld aan het afkoppelen van je regenpijp, minder vlees eten en tegels uit je tuin halen. Dat past prima bij de slogan van de Nationale Klimaatweek ‘iedereen doet wat’.”

Rik van den Dam is trots op de Klimaatburgemeester: “GroenLinks ziet graag dat alle inwoners van Overbetuwe zich bewust zijn van klimaatverandering en initiatieven nemen om de schade daarvan te beperken. Brigitta is daar een goed voorbeeld van. Daarnaast doen wij in de gemeenteraad natuurlijk ook onze duit in het zakje, bijvoorbeeld bij de komende behandeling van de begroting. GroenLinks gaat daar onder andere voorstellen om vooral niet te bezuinigen op het duurzaamheidsbudget.”

De Nationale Klimaatweek vindt plaats van 28 oktober tot en met 5 november. Doel is om burgers en organisaties te inspireren zich in te zetten voor een beter klimaat.