Ik weet inmiddels dat aan deze herziening wordt gewerkt om te komen tot schoner en stiller vliegen. Maar dat gaat over heel Nederland, terwijl de gevolgen voor de provincies Overijssel en Gelderland en de daarin liggende gemeenten nog onduidelijk zijn.

De luchtvaart als geheel is vaak onderwerp van discussie, waarbij het aantal vluchten op Schiphol en het al dan niet openen van Lelystad Airport belangrijke onderwerpen zijn. Maar ook stikstof en de discussie over uitstoot en neerslag daarvan in relatie tot natuurgebieden en bouwprojecten speelt een belangrijke rol.

Ik had dit onderwerp dus helemaal niet in beeld, tot ik hierover een mailtje van een inwoner ontving. Ik ging op onderzoek uit en ontdekte een bijeenkomst op 17 november waarbij ik online ben aangesloten. Met slechts een klein beetje voorkennis op zak was het een pittige, technische informatiesessie. Waar ik vooral blij mee ben, is dat het onderwerp nu bij mij in beeld is. Zo zie je maar hoe waardevol het geven van een seintje aan mij of de fractie is. Je kunt echt invloed hebben op wat we doen.

Hoe dit onderwerp uit gaat pakken voor Overbetuwe weet ik niet. In 2023 wordt er gesproken met alle stakeholders. In de tussentijd hou ik onderstaande website in de gaten en zoek ik de samenwerking met onze provinciale fractie hierover.