Naast mijn werk, en ook nu, zat en zit ik echter niet graag stil. Ik houd me bezig met verschillende onderwerpen die te maken hebben met groen in het algemeen, natuur in het bijzonder en met duurzaamheid. Zo ben ik bestuurslid en vrijwilliger bij Stichting ‘De Parkse Gaard’, een voedselbos in De Park, onderdeel van Park Lingezegen. We willen met dat project graag laten zien hoe je ook op een andere manier naar landbouw kunt kijken en daar invulling aan kunt geven. Duurzaam, werkend mét in plaats van tegen de natuur, en met oog voor een gezonde bodem en versterken van biodiversiteit.

Ik ben in dat kader ook betrokken bij het monitoren van dagvlinders en vogels. Wanneer je daarmee bezig bent bemerk je al gauw dat je bezig bent met het vastleggen van achteruitgang. En dat stemt heel droevig. In wat voor wereld groeien wij en onze (klein)kinderen op dit moment op? Maar goed, droevig worden betekent in dit geval niet bij de pakken neer gaan zitten. Ik wil graag nog meer in actie komen en het is denk ik dan ook niet toevallig dat GroenLinks op mijn pad kwam. Die betrokkenheid is heel snel gegaan. Sinds mei dit jaar ben ik bij de steunfractie betrokken en sinds deze week reeds benoemd tot burgerlid. Het betrokken zijn betekent op dit moment nog vooral het delen van mijn ideeën en kennisnemen van uiteenlopende onderwerpen waar GroenLinks Overbetuwe reeds mee bezig was en is. Veel luisteren en onthouden van al die afkortingen en procedures. Het zal met vallen en opstaan gaan, maar als het maar vooruit gaat. De toekomst is nu en we moeten dus echt nú in actie komen.

Oja, een deel van de lezers van deze nieuwsbrief zal mij wellicht nog nooit gezien hebben. Je hebt dan op zich niet veel gemist, ik ben geen George Clooney, maar mocht je me ook in het voorbijgaan een keer aan willen spreken dan herken je me in de natuur aan de houding op de foto links en op straat helpt de foto rechts bij het op naam brengen van mijn persoon. Ik hoop velen van jullie snel een keer te spreken!