Dat het een bijzondere avond werd begon al door omstandigheden buiten ons om. Op deze maandagavond was namelijk de persconferentie waarin premier Rutte de nieuwe lockdown aankondigde. De persconferentie begon om 19:00 en ons event had de inloop op 19:30. We waren dus even bang dat mensen hierdoor zouden afhaken. Gelukkig bleek dat niet het geval! We konden keurig op tijd starten met een prachtige opkomst van rond de 25 mensen.

 

Na een korte voorstelronde begon Alexander de Roo, voorzitter van de Vereniging Basisinkomen, met een inleiding. Hij legde uit wat het basisinkomen precies is, wat de voordelen van een basisinkomen zijn en vertelde ook over de verschillende experimenten die gedaan zijn in het buitenland én Nederland. Daarna kon iedereen vragen stellen en daar werd volop gebruik van gemaakt. Ongeveer een uur lang was er volop interactie tussen Alexander en de deelnemers aan het event. Er waren zoveel vragen dat we als organisatie helaas niet iedereen aan het woord konden laten voor de tijd er alweer op zat. Gelukkig zijn alle belangrijke onderwerpen wel langsgekomen en hebben de deelnemers veel kunnen oppikken van de enorme kennis van Alexander.

 

We zijn als organisatie erg blij met hoe het event is verlopen. Het was voor ons de eerste keer dat we een dergelijk event online organiseerden en dat is best een beetje spannend. We kijken er dan ook naar uit om in het nieuwe jaar verder te gaan met dit format. Al hopen we natuurlijk nog meer dat we elkaar over niet te lange tijd weer eens offline kunnen begroeten.