Het werkbedrijf Arnhem gaat zorgen dat mensen met een beperking aan het werk kunnen blijven. Deze mensen waren voorheen in dienst bij de sociale werkvoorziening Presikhaaf Bedrijven. Wegens wanbestuur en steeds terugkerende tekorten hadden de aangesloten gemeenten (waaronder Overbetuwe) geen vertrouwen meer in dit bedrijf.

Werkbedrijf Arnhem gaat de plaats van Presikhaaf Bedrijven opvullen. Het neemt de gebouwen van Presikhaaf Bedrijven over en de aangesloten gemeenten betalen een bijdrage voor het onderbrengen van mensen die recht hebben op beschermd werk (meestal zijn dit mensen met een beperking). Het gaat om meer dan 1.000 medewerkers. Een aantal van hen zijn gedetacheerd bij bedrijven als Look-o-Look (Andelst) en Gazelle (Dieren).

Eerder dit jaar was er nog sprake van dat Presikhaaf Bedrijven zou worden overgenomen door GoedWerkt, een Amsterdams bedrijf dat gespecialiseerd is in het in dienst nemen van mensen met een arbeidsbeperking. Maar de aangesloten gemeentes vonden de overname op sociaal en financieel gebied veel te riskant.

GroenLinks is blij dat de werknemers van Presikhaaf Bedrijven eindelijk zekerheid over hun toekomst hebben en hoopt dat zij zich binnen de nieuwe organisatie op hun plek zullen voelen.