Met Rik (34) krijgt GroenLinks Overbetuwe een nieuwe voorman die de fractie de gemeenteraadsverkiezingen van 2022 in zal leiden. Rik is een geboren en getogen Overbetuwenaar; opgegroeid en Driel en inmiddels al enkele jaren woonachtig in Zetten, samen met zijn vrouw en hun katten. Rik zit sinds 2018 als raadslid in de gemeenteraad en was eerder al burgerraadslid, daarnaast is hij campagneleider. Rik neemt de taken van Hanno per 1 april over.

Hanno Krijgsman treedt na ruim 7 jaar in de raad terug. Hij stopt per 1 april als fractievoorzitter en per 1 juli als raadslid. Hanno heeft een nieuwe functie als teamleider aanvaard binnen de school waar hij al langer docent maatschappijleer is. Deze nieuwe functie biedt hem de mogelijkheid om zijn idealen in de praktijk vorm te geven: zorgen voor goed en inspirerend onderwijs en het bevorderen van gelijke kansen. Helaas is dit niet te combineren met het politieke werk.

Na het vertrek van Hanno komt ook een van de vier zetels van GroenLinks in de gemeenteraad vrij. Huidig burgerraadslid Jan Harm Roseboom zal deze plaats innemen.

De fractie van GroenLinks Overbetuwe ziet de overdracht van het fractievoorzitterschap met vertrouwen tegemoet. We wensen Hanno veel succes in zijn nieuwe functie en feliciteren Rik en Jan Harm van harte met hun nieuwe rol binnen GroenLinks.