Met ons eigen Permanent Campagneteam gingen we op 15 april in gesprek met 5 geïnteresseerden. Sommigen al lid van GroenLinks, anderen met nog een brede politieke blik. Het werd een leuke avond met een aftrap door onze kersverse fractievoorzitter Rik van den Dam. Daarna was er een virtuele speeddate in kleine groepjes over de steunfractie en burgerleden (door Marion en Manon), uitleg over de campagne en wat daarbij komt kijken (Brigitta) en een raadslid, waarbij ik uitleg mocht geven en vragen kon beantwoorden. Er ontstonden mooie gesprekken. Aan het eind van de bijeenkomst is er nog nagepraat en hebben we met de geïnteresseerden een vervolg gepland.

Vanuit landelijk werd ook een evenement georganiseerd. Daarvoor hadden zich 150 mensen aangemeld. Er was een plenair deel waarbij de manier van werken bij GroenLinks en de rol van raadslid behandeld werden. Daarna was er een half uur in kleinere groepjes, waar ik aan mee mocht doen. Met 6 geïnteresseerden heb ik gesproken over het raadslidmaatschap. Ook daar weer een diverse groep, met mensen die al contact hadden gehad met de fractie in hun gemeente, maar ook iemand waarbij nog geen GroenLinks fractie actief is. Zij overweegt dit nu op te gaan zetten (gelukkig is er wel een bestuur!) en uiteraard heb ik mijn hulp aangeboden.

Het was erg leuk om met mensen te spreken die overwegen om raadslid te worden. Mijn belangrijkste advies aan hen? Wacht niet tot je denkt dat je er klaar voor bent: de gemeenteraad is een lekenbestuur en je leert het door het te doen. Ook belangstelling om raadslid te worden? Meld je dan bij Brigitta via brigitta.nijssen@groenlinksoverbetuwe.nl

We horen graag van je!