Deze week gaan de coalitie-onderhandelingen verder; we houden jullie graag op de hoogte.
 

Onze onderhandelaars Hanno en Rik hebben vanavond een gesprek met het CDA, dat als grootste partij de leiding genomen heeft. Een coalitie van CDA, D66 en GBO wordt (volgens de Gelderlander) het meest kansrijk genoemd, maar wij twijfelen daarover. De oude coalitie van CDA en D66 heeft geen meerderheid meer, beiden verloren zetels bij de verkiezingen. We vragen ons af of een van de oppositiepartijen wel bereid is deze oude coalitie aan een meerderheid te helpen. GroenLinks is dat in elk geval niet. De verkiezingsuitslag is duidelijk; het is tijd voor verandering.
Bovendien biedt de uitslag veel mogelijkheden. Ook zonder D66 en zelfs zonder het CDA is het mogelijk een coalitie te vormen. Wat ons betreft zou een onafhankelijke informateur deze mogelijkheden moeten onderzoeken. Zo komen we tot de best mogelijke coalitie voor onze gemeente, onafhankelijk van partijpolitiek.
Het aanstellen van een informateur wordt daarom onze inzet bij de gesprekken vanavond. We hopen dat andere partijen zich daar ook achter scharen.