Zwerfvuil prikken Zetten-Hemmen routekaart

Zwerfvuilactie in Zetten en Hemmen

Op vrijdag 26 oktober organiseerde het team permanente campagne van GroenLinks Overbetuwe een zwerfvuilactie in Zetten en Hemmen. Er kwamen berichten bij ons binnen dat er voornamelijk langs de Veldstraat veel zwerfvuil zou liggen, dus dat leek ons een mooie locatie voor een schoonmaakactie. We verzamelden voor de Jumbo en zijn vanaf daar via de Veldstraat naar Hemmen gewandeld en maakten zo een rondje van vier kilometer voor we weer terug in de Hoofdstraat waren.

Ondanks het regenachtige weer was het erg gezellig om samen aan de slag te gaan. We hadden genoeg tijd om te kletsen want de hoeveelheid zwerfvuil vonden wij minder dan verwacht na de berichten die we kregen. Toch was het fijn om te doen; de Veldstraat is nu helemaal schoon en dat is een mooi gezicht. Tevreden sloten we dan ook af met een kop warme chocolademelk, om daarna thuis lekker droge kleren te gaan aantrekken.

              

collage zwerfvuil prikken zetten en hemmen
Onze harde werkers

Ziet u in uw omgeving veel zwerfvuil en wilt u zelf ook een zwerfvuilactie organiseren? De gemeente Overbetuwe brengt gratis vuilniszakken, grijpstokken en veiligheidshesjes bij u thuis, en haalt deze spullen (inclusief het verzamelde zwerfvuil) ook weer bij u op! U kunt hiervoor contact opnemen door een email te sturen naar info@overbetuwe.nl of te bellen naar nummer 0481 - 362 300.