De komende tijd gaat het college aan de slag met een plan van aanpak om te komen tot deze milieustraat 2.0, de ambitie is om binnen 5 tot 7 jaar te komen tot realisatie. De partijen CDA, VVD, D66, BOB en CU vinden deze ambitie wel erg snel en hebben door middel van een amendement verzocht het besluit aan te passen en de termijn te schrappen. In datzelfde amendement is gevraagd tot de realisatie van het circulair ambachtscentrum de milieustraat in Andelst open te houden.

Dit laatste vindt GroenLinks Overbetuwe een erg goed idee toch hebben we tegen het amendement gestemd omdat voor ons de ambitie niet groot genoeg kan zijn. Verspilling van grondstoffen draagt bij aan de uitstoot van Co2 en alles wat bijdraagt die uitstoot te verminderen doen we liever vandaag dan morgen zo ook de realisatie van een circulair ambachtscentrum. We vinden het een gemiste kans dat we het college temperen in haar ambitie op deze verduurzamingslag!

Ondanks dat GroenLinks, GBO en PvdA het amendement niet steunden is dit bij meerderheid aangenomen. Ook met deze aanpassing blijft het goed dat deze duurzame milieustraat er komt en daar zijn we dan ook heel blij mee!