Ook de fractie van GroenLinks Overbetuwe keek de beelden met lede ogen aan. De crisis leek maar niet op te houden en we voelden ons ons gedwongen om actie te ondernemen. We dienden schriftelijke vragen in naar aanleiding van een mail van de burgemeester. Hierin beschreef zij de stand van zaken rondom asielopvang, huisvesting van statushouders en de opvang van Oekraïense vluchtelingen. We organiseerden ook een thema-avond met als doel om te kijken hoe we het best de asielcrisis kunnen verhelpen en hoe we draagvlak voor opvang kunnen vergroten.

Gelukkig bleek al snel dat we niet de enigen waren die druk bezig zijn met de asielcrisis. Niet lang na de thema-avond informeerde het college de raad over een voorstel dat in een extra ingelaste raadsvergadering naar de raad zou gaan. Bij goedkeuring zou de gemeente groen licht geven voor een crisisnoodopvanglocatie voor 120 asielzoekers, gedurende een periode van 3 maanden vanaf 1 november. Op 27 september heeft de raad unaniem ingestemd met het voorstel; een super goede stap om in de Overbetuwe ons steentje bij te dragen aan het verhelpen van de asielcrisis!

De locatie waar de crisisnoodopvang komt ligt op bedrijventerrein de Aam in Elst, aan de Industrieweg 8. Heb je nog vragen? Check dan de website van de gemeente over dit onderwerp via deze link: www.overbetuwe.nl/crisisnoodopvang. Verder kan je natuurlijk altijd iemand van de fractie contacteren! Mail daarvoor naar fractie@groenlinksoverbetuwe.nl.