DWARS is de politieke jongerenorganisatie van GroenLinks, bestaande uit leden tussen de 14 en 27 jaar. Elk jaar krijgen de afdelingen, en dus ook Gelderland, een nieuw bestuur van rond de 7 of 8 personen.

DWARS organiseert allerlei leuke en leerzame activiteiten, zoals een reis naar Praag, uitjes naar provinciehuizen, trainingen voor DWARSE gemeenteraadsleden enzovoorts. Al die gezellige activiteiten hadden mij gemotiveerd om me kandidaat te stellen voor de functie van algemeen bestuurslid voor DWARS Gelderland, zodat ik kan helpen met dergelijke activiteiten organiseren en onze mooie provincie een stukje groener, socialer en vrijzinniger te maken. Dus je raad het al: zo snel mogelijk nadat de raadsvergadering was afgelopen, stapte ik op de fiets en sprintte naar Arnhem, om net op tijd aan te komen voor felicitaties en een groepsfoto van het nieuwe bestuur.

Ik was namelijk, ondanks mijn afwezigheid, aangesteld als algemeen bestuurslid! Ik heb er super veel zin in om mij het komende jaar in te zetten bij zowel DWARS als GroenLinks en hoop een verbinding te kunnen zijn tussen beide organisaties. Het nieuwe DWARS bestuur zal genoeg te doen hebben, zeker met de provinciale verkiezingen op komst, en zal hierbij regelmatig contact houden met de GroenLinks afdelingen in de provincie.

Wil je meer weten over DWARS of lijkt een politieke jongerenorganisatie iets voor jou of je kinderen? Neem dan gerust contact met me op!