De start is voor mij gemaakt met de nieuwe parkeerplaats naast het gemeentehuis. Een mooi voorbeeld van het aanleggen van een parkeerplaats die beter met extreem weer om kan gaan. En de mooie bomen en struiken maken het ook voor dieren een fijne plek. Wat mij betreft volgen er de komende tijd meer van dit soort groene pleinen.

Met het ondertekenen van het lidmaatschap van stichting Steenbreek maken we ook een start om met inwoners aan de slag te gaan. Met Steenbreek kunnen inwoners hun eigen leefomgeving groener maken, bijvoorbeeld tegels eruit en groen erin. Het is nog even wachten op het plantseizoen, maar binnenkort kan ik meer vertellen over wat we allemaal gaan doen.

En dat het bij inwoners ook leeft werd me duidelijk. Vlak voor de kerst ontving ik een enthousiaste mail van een inwoner uit Elst. Ze gaat aan de slag met klimaatgesprekken. Praktische workshops over wat je kan doen aan klimaatverandering. Het doel: op een leuke manier van elkaar leren en nadenken over je eigen handelen en het effect dat dat heeft op het klimaat. Na een kop koffie en een superleuk gesprek weet ik zeker dat deze workshopreeks een succes wordt. Ze start 28 februari. Meer informatie vind je op www.klimaatgesprekken.nl

En er gebeurt nog zoveel meer op het thema Klimaat in Overbetuwe. Daarom is er half januari een Meet & Greet Duurzaamheid. Een avond om bestaande en nieuwe ideeën goed in beeld te krijgen. Want hoe mooi is het om onze krachten te bundelen, kennis te delen en inspiratie op te doen. Samen gaan we aan de slag met klimaat!